Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Chřest recepty

Chřest (Asparagus) je lahodná zelenina s jemnou chutí, která se často používá v různých kulinářských receptech. Pokud chcete připravit vynikající jídlo s chřestem, zde je velmi dlouhý popis receptu na přípravu chřestu s máslovou omáčkou:

Ingredience:

Pro chřest:

  • 500 g čerstvého chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Pro máslovou omáčku:

  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava chřestu:

    • Nejprve si připravte chřest tím, že odříznete tvrdé spodní konce. Pokud má chřest tlusté stonky, můžete také oloupat spodní části kůry.
    • Rozehřejte troubu na 220°C.
    • Na plech vyložený pečicím papírem položte chřest.
    • Pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
    • Pečte chřest v troubě asi 10-15 minut, nebo dokud nebudou měkké a lehce nahnědlé.
  2. Příprava máslové omáčky:

    • Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
    • Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
    • Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Promíchejte.
    • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  3. Servírování:

    • Hotový chřest přendejte na servírovací mísu.
    • Polijte ho připravenou máslovou omáčkou.
    • Můžete přidat ještě čerstvě nasekanou petrželku nebo jiné bylinky pro extra chuťový zážitek.

Tento recept na chřest s máslovou omáčkou je dokonalým doplňkem k mnoha hlavním jídlům, jako jsou kuřecí prsa, steak nebo ryba. Je to skvělá volba pro každou příležitost, od rodinných večeří po formální hostiny. Užijte si lahodnou kombinaci chřestu a bohaté máslové omáčky!