Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 30 kg.

Čokoládový dort s červenou řepou

 

Luxusní čokoládový dort s červenou řepou.

Tento jednoduchý čokoládový dort si všichni zamilují a ani odpůrci červené řepy nepoznají, že je dort z řepy. Extra rychlý čokoládový dort zvládne každý začátečník. Je to ten nejlepší čokoládový dort na světě.

Suroviny čokoládový dost z červené řepy:

  • 250g červené řepy
  • 250g hořké čokolády
  • 200g másla
  • 4 lžíce kávy –preso
  • 5 vajec
  • 170 g třtinového cukru
  • 135g špaldové hladké mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • Kokos, mandle, oříšky – nemusí být

 

Postup přípravy a pečení božského čokoládového dortu:

  • Nejdříve si připravíme dortovou formu, do které jen vložíme pečící papír. Podle chuti můžete na dno nasypat kokos, mandle, oříšky.
  • Okrájíme červenou řepu, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit asi na 15 minut. Poté řepu rozmixujeme.
  • Do vodní lázně dáme rozehřát hořkou čokoládu, přidáme horkou kávu, máslo, cukr a rozmixovanou, vychladlou řepu. Celou směs necháme vychladnout.
  • Do směsi postupně přidáme 5 žloutků, mouku, kypřící prášek a kakao.
  • Z  5-ti bílků ušleháme sníh, který na závěr přimícháme do těsta.
  • Těsto na božský čokoládový dort  je hotové a můžeme ho dát  do připravené formy vyložené pečícím papírem. Těsto na tento rychlý čokoládový dort není tekuté, spíš se táhne.

 

Extra čokoládový dort pečeme v předehřáté troubě na 180°C  zhruba 10 minut a poté snížíme teplotu na 160°C a necháme dort z řepy dopéct (25-30 minut).  Jestli  je  čokoládový dort z řepy pečený, otestujte špejlí. Pokud se těsto nelepí na špejli, je božský čokoládový dort už hotový.  Dort může popraskat, toho se nelekejte.  Čokoládový dort vyklopíme na talíř a opatrně sundáme pečící papír.

 Luxusní čokoládový dort necháme vychladnout. Podávat ho můžete se zakysanou smetanou, ovocem, šlehačkou nebo zmrzlinou.  Věřte, že nikdo nepozná, že dort je z červené řepy.