Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Guláš recept

podrobný recept na přípravu německého guláše:

Německý guláš s knedlíkem

Ingredience:

Guláš:
  • 800 g hovězího masa (například plec nebo krk), nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička karamele (nebo hladké mouky)
  • 1 lžička cukru
  • 500 ml hovězího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej
Knedlíky:
  • 300 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • Špetka soli

Postup:

  1. Příprava masa:

    • Na začátek osolte a opepřete kostky hovězího masa. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmažte kostky masa ze všech stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
  2. Smažení cibule a česneku:

    • Do stejné pánve přidejte jemně nakrájenou cibuli a česnek. Smažte asi 5 minut, dokud nezezlátnou.
  3. Příprava omáčky:

    • Přidejte hladkou mouku a smažte asi 2 minuty, dokud nezačne vonět. Poté přidejte rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, majoránku, karamele (nebo hladkou mouku) a cukr. Promíchejte a vařte asi 2 minuty.
  4. Přidání masa a vývaru:

    • Vraťte osmažené kostky masa zpět do hrnce. Postupně přilijte hovězí vývar a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen, přikryjte hrnec poklicí a vařte guláš asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Příprava knedlíků:

    • Mezitím připravte knedlíky. Smíchejte hladkou mouku se solí. Ve středu udělejte důlek a do něj nalijte vejce a mléko. Postupně přimíchejte mouku a vytvořte hladké těsto. Rozdělte těsto na menší kousky a vytvarujte z nich knedlíky.
  6. Vaření knedlíků:

    • Knedlíky vařte v osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch a nebudou mít pevnou strukturu.
  7. Dokončení:

    • Po uvaření guláše a knedlíků je můžete podávat. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte guláš s knedlíky a ozdobte petrželkou.

Tímto způsobem připravený německý guláš s knedlíkem bude chutnat jako poctivá a sytá domácí večeře. Užijte si ho v chladných dnech jako výtečnou teplou pochoutku!