Kachní prsa recept
podrobný recept na přípravu kachních prsou:
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pečenými brambory
Ingredience:
Kachní prsa:
- 4 kachní prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Brusinková omáčka:
- 200 g čerstvých nebo mražených brusinek
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku cukru
- 2 lžíce červeného vína
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- Šťáva z 1 pomeranče
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Pečené brambory:
- 500 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava kachních prsou:
- Kachní prsa opláchněte, osušte papírovým ubrouskem a nakrájejte křížové zářezy na kůži, ale ne hluboko do masa. Osolte a opepřete z obou stran.
-
Příprava brambor:
- Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do misky a promíchejte s olivovým olejem, tymiánem, solí a pepřem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečení:
- Předehřejte troubu na 200°C. Vložte brambory do trouby a pečte asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
-
Příprava brusinkové omáčky:
- V hrnci smíchejte brusinky, vodu, cukr, červené víno, zázvor, česnek a šťávu z pomeranče. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti.
-
Příprava kachních prsou:
- Rozpalte olej na pánvi na střední teplotu. Kachní prsa položte kůží dolů na pánvi a smažte asi 5-7 minut, dokud kůže nezíská zlatavou barvu a křupavost. Poté obraťte a smažte ještě asi 3-5 minut na druhé straně, nebo dokud nejsou propečená podle vašeho přání.
-
Servírování:
- Kachní prsa podávejte s brusinkovou omáčkou a pečenými brambory. Ozdobte bylinkami a podávejte ihned.
Tímto způsobem připravená kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pečenými brambory budou chutnat jako lahodná hostina pro každou příležitost. Užijte si je s rodinou a přáteli!