Kuřecí prsa recepty
Kuřecí prsa jsou vynikající a všestranný kus masa, který lze připravit různými způsoby. Níže naleznete podrobný recept na přípravu kuřecích prsou.
Kuřecí prsa v medovo-hořčičné marinádě s bylinkami
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa (cca 150-200 g každé)
- 4 lžíce medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava marinády:
- Ve velké míse smíchejte med, dijonskou hořčici, olivový olej, jemně nasekaný česnek, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladkou marinádu.
-
Příprava kuřecích prsou:
- Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
- Položte prsa na pracovní plochu a jemně je naklepejte kuchyňským kladívkem. Tím dosáhnete rovnoměrné tloušťky masa, což pomůže při rovnoměrném upečení.
-
Marinace kuřecích prsou:
- Kuřecí prsa vložte do marinády a důkladně je obalte, aby byla celá pokrytá. Lze vložit do uzavíratelného sáčku nebo marinovací mísy. Nechte maso marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale pokud čas nedovolí, nechte ho marinovat alespoň 30 minut.
-
Příprava pečicího plechu:
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Pečicí plech vystelete pečicím papírem nebo ho vymažte olejem, aby se maso nepřilepilo.
-
Pečení kuřecích prsou:
- Po marinaci vyjměte kuřecí prsa z marinády a umístěte je na připravený pečicí plech.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou kuřecí prsa zlatavě hnědá a průběžně je prokontrolujte a obracíte je, aby se upekla rovnoměrně.
-
Dokončení a podávání:
- Po upečení vyjměte kuřecí prsa z trouby a nechte je odpočinout asi 5 minut.
- Nakrájejte na plátky a podávejte s přílohou dle vašeho výběru, jako jsou brambory, rýže nebo zeleninový salát.
Tento recept na kuřecí prsa v medovo-hořčičné marinádě s bylinkami je skvělým způsobem, jak připravit chutné a šťavnaté kuřecí maso plné aroma a lahodné chuti. Dobrou chuť!