Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Lívance recept

Zde je podrobný recept na přípravu lahodných lívanců:

Lívance

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla (rozpuštěného) nebo rostlinného oleje
  • Máslo nebo olej na potření pánve

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.

  2. Ve druhé misce rozšlehejte vejce do pěny.

  3. Postupně přilijte mléko do rozšlehaných vajec a důkladně promíchejte.

  4. Vlijte rozpuštěné máslo nebo olej do směsi mléka a vajec a znovu promíchejte.

  5. Postupně přidejte suché ingredience do tekuté směsi a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

  6. Na pánvi rozpálené na střední teplotu rozehřejte trochu másla nebo oleje.

  7. Lžící na lívance nakapejte těsto na rozpálenou pánev. Pokud používáte litinovou pánev, můžete ji mírně potřít tukem, ale pokud máte nelepivou pánev, nemusíte ji mastit.

  8. Pečte lívance asi 2-3 minuty, než se na povrchu začnou objevovat bublinky a okraje začnou hnědnout.

  9. Pomocí širokého spatuly otočte lívance a pečte je z druhé strany asi 1-2 minuty, dokud nejsou zlatavě hnědé.

  10. Hotové lívance vyjměte z pánve a uložte je na talíř pokrytý papírovými ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.

  11. Postup opakujte, dokud nevyužijete všechno těsto.

  12. Lívance podávejte teplé s oblíbenými přísadami jako je tvaroh, džem, ovocné sirupy nebo ovocné kousky.

Tento recept na lívance je jednoduchý a rychlý, a můžete si s ním vychutnat lahodné lívance kdykoliv ráno nebo jako dezert. Dobrou chuť!