Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Muffiny recept

Zde máte podrobný recept na přípravu muffinů:

Muffiny se čokoládou a banánem

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 středně velká banány (zralá, rozmixovaná)
  • 2 vejce
  • 80 ml rostlinného oleje (například slunečnicového)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g nasekané čokolády (hořké nebo mléčné, podle preference)
  • 50 g nasekaných ořechů (například vlašských nebo lískových)

Postup:

  1. Příprava trouby a formiček:

    • Předehřejte troubu na 180°C.
    • Formičky na muffiny vložte do muffinového plechu nebo je postavte na pečicí papír.
  2. Smíchání suchých ingrediencí:

    • Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
  3. Příprava mokrých ingrediencí:

    • V jiné míse smíchejte rozmixované banány, vejce, rostlinný olej a vanilkový extrakt.
  4. Kombinace suchých a mokrých ingrediencí:

    • Postupně přidejte mokré ingredience do suchých a promíchejte je šťavnatou hmotou. Mějte se na pozoru, abyste směs nepřemíchali příliš, aby se muffiny nerozlepily.
  5. Přidání čokolády a ořechů:

    • Do směsi přidejte nasekanou čokoládu a ořechy a jemně je promíchejte.
  6. Naplňování formiček:

    • Směsí naplňte formičky na muffiny asi o 3/4, aby měly prostor na vykynutí během pečení.
  7. Pečení muffinů:

    • Pečte muffiny v předehřáté troubě asi 18-20 minut nebo dokud nejsou zlatě hnědé a uprostřed pečené.
    • Otestujte pružnost muffinu špejlí, kterou vložíte do středu - pokud vyjde suchá, jsou muffiny hotové.
  8. Chladnutí a servírování:

    • Nechte muffiny asi 5 minut vychladnout ve formičkách, poté je přendejte na mřížku, aby úplně vychladly.
    • Podávejte teplé nebo studené jako lahodnou sladkou pochoutku.

Tento recept vám poskytne lahodné muffiny, které jsou vláčné díky banánům, s bohatou čokoládovou chutí a krunchy oříšky. Užijte si je jako sladkou svačinu nebo jako dezert po hlavním jídle. Dobrou chuť!