Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Segedínský guláš recept

Segedínský guláš je tradiční maďarské jídlo, které kombinuje vepřové maso s kysaným zelím a smetanou, čímž vytváří lahodnou a bohatou chuť. Zde je podrobný recept na přípravu tohoto pokrmu:

Segedínský guláš

Ingredience:

  • 800 g vepřového masa (plecko, krk nebo šunka)
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky (volitelné)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml hovězího vývaru nebo vody
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bramborový knedlík nebo vařené brambory (na podávání)
  • Na ozdobení: nasekaná petrželka

Postup:

  1. Příprava masa: Vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.

  2. Příprava zeleniny: Cibule a česnek oloupejte a jemně nasekejte.

  3. Smažení masa: Na pánvi rozehřejte sádlo nebo olej a osmažte na něm maso dozlatova. Jakmile je maso zprudka opečené, přidejte cibuli a česnek a osmažte je do sklovata.

  4. Přidání koření: Přidejte mletou sladkou papriku, mletou pálivou papriku (pokud používáte), kmín, majoránku a bobkové listy. Dobře promíchejte a restujte asi 1-2 minuty, aby se koření uvolnilo.

  5. Přidání kysaného zelí: Přidejte kysané zelí a zalijte hovězím vývarem nebo vodou. Zamíchejte a nechte vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké a zelí změkne.

  6. Přidání smetany: Když je maso a zelí měkké, přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud se omáčka nezahustí. Vařte ještě asi 5-10 minut.

  7. Ochuťování a servírování: Ochutnejte omáčku a případně ji osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se syrovým bramborovým knedlíkem nebo vařenými bramborami a ozdobte nasekanou petrželkou.

Tímto způsobem si můžete připravit lahodný Segedínský guláš, který vám zaručeně zahřeje bříško a potěší chuťové buňky. Dobrou chuť!