Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Tatarák recept

Tatarák je tradiční pokrm z mletého syrového masa, který je často podáván jako předkrm. Zde je podrobný recept na přípravu tohoto lahodného pokrmu:

Tatarák

Ingredience:

  • 300 g čerstvého hovězího masa (najlepší je maso z plíce, hovězího zadního roště nebo hovězího hřbetu)
  • 1 malá cibule (jemně nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička nakládaných okurek (jemně nasekaných)
  • 1 lžička kaparů (jemně nasekaných)
  • 1 lžička čerstvé petržele (nasekané)
  • 1 lžička čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 žloutek
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Plátek čerstvého chleba nebo toast k podávání

Postup:

  1. Příprava masa:

    • Maso důkladně omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
    • Maso nakrájejte na menší kousky a přesuňte do misky.
  2. Příprava koření:

    • V malé misce smíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, kečup, jemně nasekanou cibuli, česnek, nakládané okurky, kapary, petržel a koriandr.
    • Přidejte olivový olej a smíchejte, dokud nedostanete homogenní směs.
  3. Příprava masa:

    • Do misky s masem přidejte směs koření.
    • Přidejte žloutek.
    • Se solí a pepřem dochuťte podle své chuti.
  4. Smíchání:

    • Míchejte maso a koření, dokud nezískáte jednotnou konzistenci a všechny přísady budou rovnoměrně rozloženy.
  5. Podávání:

    • Tatarák můžete podávat na talíři, případně vytvarujte malé hranolky nebo dávky tataráku pomocí formiček na dorty.
    • Podávejte s plátkem čerstvého chleba nebo toastem.
  6. Tipy:

    • Můžete přidat různé přísady dle své chuti, jako jsou křen, hořčice, tabasco nebo kapary.
    • Dále můžete tatarák podávat s žemlovkou nebo jako součást jiného pokrmu, jako jsou burgery nebo sendviče.

Tatarák je nejlépe podávat čerstvě připravený a můžete si ho ozdobit několika lístky salátu nebo petrželovými lístky. Ujistěte se, že používáte čerstvé a kvalitní suroviny a buďte opatrní při manipulaci s syrovým masem. Dobrou chuť!