Tatarák recept
Tatarák je tradiční pokrm z mletého syrového masa, který je často podáván jako předkrm. Zde je podrobný recept na přípravu tohoto lahodného pokrmu:
Tatarák
Ingredience:
- 300 g čerstvého hovězího masa (najlepší je maso z plíce, hovězího zadního roště nebo hovězího hřbetu)
- 1 malá cibule (jemně nasekaná)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička nakládaných okurek (jemně nasekaných)
- 1 lžička kaparů (jemně nasekaných)
- 1 lžička čerstvé petržele (nasekané)
- 1 lžička čerstvého koriandru (nasekaného)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 žloutek
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Plátek čerstvého chleba nebo toast k podávání
Postup:
-
Příprava masa:
- Maso důkladně omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
- Maso nakrájejte na menší kousky a přesuňte do misky.
-
Příprava koření:
- V malé misce smíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, kečup, jemně nasekanou cibuli, česnek, nakládané okurky, kapary, petržel a koriandr.
- Přidejte olivový olej a smíchejte, dokud nedostanete homogenní směs.
-
Příprava masa:
- Do misky s masem přidejte směs koření.
- Přidejte žloutek.
- Se solí a pepřem dochuťte podle své chuti.
-
Smíchání:
- Míchejte maso a koření, dokud nezískáte jednotnou konzistenci a všechny přísady budou rovnoměrně rozloženy.
-
Podávání:
- Tatarák můžete podávat na talíři, případně vytvarujte malé hranolky nebo dávky tataráku pomocí formiček na dorty.
- Podávejte s plátkem čerstvého chleba nebo toastem.
-
Tipy:
- Můžete přidat různé přísady dle své chuti, jako jsou křen, hořčice, tabasco nebo kapary.
- Dále můžete tatarák podávat s žemlovkou nebo jako součást jiného pokrmu, jako jsou burgery nebo sendviče.
Tatarák je nejlépe podávat čerstvě připravený a můžete si ho ozdobit několika lístky salátu nebo petrželovými lístky. Ujistěte se, že používáte čerstvé a kvalitní suroviny a buďte opatrní při manipulaci s syrovým masem. Dobrou chuť!