Top recepty
1. Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou:
Ingredience:
- 4 krajíčky kvalitního italského chleba (např. ciabatta)
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- 10 lístků čerstvé bazalky
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
- Rajčata nakrájejte na malé kousky a dejte je do mísy.
- Přidejte nasekaný česnek a nasekanou bazalku do mísy s rajčaty. Zakapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Krajíčky chleba opečte na grilu nebo v troubě, dokud nebudou lehce zezlátnuté a křupavé.
- Na opečené chlebové krajíčky nandejte směs z rajčat a posypte několika lístky bazalky. Můžete také pokapat trochou olivového oleje.
2. Kuřecí pečeně se zeleninou:
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 4 velké brambory
- 2 cibule
- 2 papriky (různých barev)
- 2 mrkve
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Rozmarýn a tymián (volitelně)
Postup:
- Brambory, cibule, papriky a mrkev nakrájejte na menší kousky.
- V misce smíchejte zeleninu s olivovým olejem, solí, pepřem a případně rozmarýnem a tymiánem.
- Na pekáč rozložte nakrájenou zeleninu a položte na ni kuřecí prsa. Posolte a opepřete podle chuti.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40-45 minut, dokud není kuřecí maso propečené a zelenina měkká.
3. Těstoviny Carbonara:
Ingredience:
- 400 g špaget
- 200 g pancetty nebo slaniny
- 4 žloutky
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř
- Petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánev dejte nakrájenou pancettu nebo slaninu a osmahněte do zlatova. Přidejte na jemno nakrájený česnek.
- Ve velké míse smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
- Vařte špagety al dente. Poté je sceďte a smíchejte s pancettou.
- Přidejte špagety k žloutkové směsi a promíchejte, dokud se směs nezahřeje a neztuhne. Podávejte s nasekanou petrželkou na ozdobení.
Tyto recepty by měly být dostatečně podrobné a pokrýt různé chutě a preferované kuchyňské styly. Dobrou chuť!