Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Top recepty

zde je několik populárních receptů:

  1. Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou:

    • Naštípejte rajčata na malé kousky a smíchejte je s olivovým olejem, nasekaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem.
    • Na krajíčky opečeného chleba (bageta, ciabatta) nanesete směs z rajčat a ozdobte lístky bazalky. Podávejte jako předkrm.
  2. Kuřecí pečeně se zeleninou:

    • Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a osolte, opepřete a posypte kořením dle chuti.
    • Plátky masa dejte do pekáčku a doplňte o nakrájenou zeleninu (brambory, cibule, paprika, mrkev).
    • Zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě při 180°C asi 30-40 minut.
  3. Těstoviny Carbonara:

    • Uvařte těstoviny (nejlépe spaghetti) al dente podle návodu na obalu.
    • V míse smíchejte vejce, strouhaný parmazán, na kostičky nakrájenou slaninu a pepř.
    • Těstoviny smíchejte s touto směsí a nechte na mírném ohni zahřát a provést do krémové konzistence.
  4. Taco salát:

    • Smažte hovězí mleté maso s kořením na taco (paprika, chilli, koriandr, cibule).
    • Na talíři rozložte směs salátových listů a na něpokládejte hovězí maso, rajčata, kukuřici, papriky a fazole.
    • Podávejte s nachos čipy a zakápněte zakysanou smetanou nebo guacamole.
  5. Ryba na grilu s bylinkovým máslem:

    • Rybu (například lososa) osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
    • Grilujte rybu na rozpáleném grilu asi 4-5 minut na každé straně.
    • Zvlášť smíchejte máslo s nasekanými bylinkami (petržel, tymián, rozmarýn) a podávejte s rybou.

Tyto recepty jsou oblíbené a snadno připravitelné, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Dobrou chuť!

 
 
 
 

 

1. Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou:

Ingredience:

  • 4 krajíčky kvalitního italského chleba (např. ciabatta)
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na malé kousky a dejte je do mísy.
  2. Přidejte nasekaný česnek a nasekanou bazalku do mísy s rajčaty. Zakapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Krajíčky chleba opečte na grilu nebo v troubě, dokud nebudou lehce zezlátnuté a křupavé.
  4. Na opečené chlebové krajíčky nandejte směs z rajčat a posypte několika lístky bazalky. Můžete také pokapat trochou olivového oleje.

2. Kuřecí pečeně se zeleninou:

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 velké brambory
  • 2 cibule
  • 2 papriky (různých barev)
  • 2 mrkve
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Rozmarýn a tymián (volitelně)

Postup:

  1. Brambory, cibule, papriky a mrkev nakrájejte na menší kousky.
  2. V misce smíchejte zeleninu s olivovým olejem, solí, pepřem a případně rozmarýnem a tymiánem.
  3. Na pekáč rozložte nakrájenou zeleninu a položte na ni kuřecí prsa. Posolte a opepřete podle chuti.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40-45 minut, dokud není kuřecí maso propečené a zelenina měkká.

3. Těstoviny Carbonara:

Ingredience:

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty nebo slaniny
  • 4 žloutky
  • 100 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • Petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánev dejte nakrájenou pancettu nebo slaninu a osmahněte do zlatova. Přidejte na jemno nakrájený česnek.
  2. Ve velké míse smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
  3. Vařte špagety al dente. Poté je sceďte a smíchejte s pancettou.
  4. Přidejte špagety k žloutkové směsi a promíchejte, dokud se směs nezahřeje a neztuhne. Podávejte s nasekanou petrželkou na ozdobení.

Tyto recepty by měly být dostatečně podrobné a pokrýt různé chutě a preferované kuchyňské styly. Dobrou chuť!