Tvarohový beránek
Jak Upečt Tvarohový Beránek: Tradiční Recept na Velikonoční Slavnost
Upečení tvarohového beránka je skvělý způsob, jak přidat do vaší Velikonoční slavnosti lahodnou a tradiční pochoutku. Tvarohový beránek je oblíbený dezert, který si získal srdce mnoha lidí svou lahodnou chutí a jemnou texturou. Níže najdete krok za krokem, jak připravit tento výjimečný dezert.
Ingredience:
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 100 g cukru
- vanilkový cukr
- citronová kůra (opcionálně)
- kandované ovoce nebo sušené plody podle chuti (na ozdobení)
Postup:
-
Příprava Těsta:
- V míse smíchejte mouku s cukrem a solí.
- Přidejte na kostičky nakrájené máslo a vytřete s moukou do drobenky.
- Přidejte vejce a zpracujte těsto.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
-
Příprava Náplně:
- Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci.
- Pokud máte rádi osvěžující chuť, přidejte i nastrouhanou citronovou kůru.
-
Sestavení Beránka:
- Rozválejte těsto na pomoučeném vále a vyložte jím formu na pečení.
- Vytvořte boční stěny a vyplňte těsto tvarohovou směsí.
-
Pečení:
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Pečte tvarohový beránek asi 40-45 minut, dokud těsto nezezlátne a náplň se zpevní.
-
Dekorace:
- Po upečení můžete tvarohový beránek ozdobit kandovaným ovocem nebo sušenými plody podle vaší fantazie.
-
Podávání:
- Nechte beránka trochu vychladnout a krájejte na plátky. Podávejte jako lahodný dezert k čaji nebo kávě.
Tipy a Triky:
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete do tvarohové směsi přidat rozinky nebo kandované ovoce.
- Beránek můžete ještě před pečením posypat strouhanými oříšky nebo mandlemi pro křupavou vrstvu.
- Pro dekoraci můžete použít také cukrářský cukr na posypání.
Nyní máte recept na tvarohový beránek, kterým můžete okořenit svou Velikonoční slavnost. Připravte tento lahodný dezert pro své blízké a užijte si společně radostné a slavnostní chvíle.