Vajíčková pomazánka recept
Rád představím podrobný recept na vajíčkovou pomazánku, oblíbenou lahůdku vhodnou na svačinu, snídani nebo jako přílohu k chlebu či pečivu.
Vajíčková pomazánka
Ingredience:
- 6 vajec (vařených natvrdo)
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžička křenu (volitelně, pro pikantnější chuť)
- 2 stroužky česneku (drcené nebo jemně nasekané)
- 2 lžičky jemně nasekané petrželky (volitelně, pro ozdobu a chuť)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Příprava vařených vajec:
- V hrnci s vroucí vodou uvařte vajíčka natvrdo (asi 8-10 minut).
- Poté vajíčka vyjměte z hrnce a nechte je vychladnout pod studenou tekoucí vodou.
- Oloupejte vajíčka a nakrájejte je na menší kousky.
Příprava pomazánky:
- Ve velké míse smíchejte nakrájená vařená vajíčka s majonézou, hořčicí a křenem (pokud používáte).
- Přidejte drcený česnek a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Pokud je potřeba, přidejte další majonézu pro lepší konzistenci.
Dochucení a ozdobení:
- Podle chuti můžete přidat jemně nasekanou petrželku pro extra chuť a ozdobu.
- Promíchejte a ochutnejte, zda není potřeba přidat více soli, pepře nebo jiných dochucovadel.
Servírování:
- Vajíčkovou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu, pečivu nebo jako součást různých sendvičů a kanapek.
- Můžete ji také servírovat s krekry, tyčinkami zeleniny nebo plátky opečeného chleba.
- Ozdobte pomazánku nasekanou petrželkou pro lepší vzhled.
Tento recept na vajíčkovou pomazánku je jednoduchý a rychlý k přípravě, a přesto lahodný. Bude skvělým doplňkem vašeho jídelníčku a potěší celou rodinu. Dobrou chuť!