Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Vánoční cukroví recepty

popis několika tradičních receptů na vánoční cukroví:

Medvídkové perníčky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g medu
  • 150 g cukru
  • 120 g másla
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička kaneláry (směs koření)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého křížku
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • šťáva a kůra z 1 pomeranče

Postup:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte med, cukr, máslo a koření. Ohřívejte na mírném ohni, dokud se vše nerozpustí a smíchá.
  2. Odstavte směs z tepla a nechte ji vychladnout.
  3. Mezitím připravte mouku s kypřícím práškem ve velké míse.
  4. Přidejte šťávu a kůru z citronu a pomeranče do vychlazené směsi medu.
  5. Pomalu vmíchejte suché ingredience do směsi medu, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Zabalte těsto do plastové fólie a nechte ho v lednici odpočívat alespoň 2 hodiny.
  7. Po odpočinku rozválejte těsto na pomoučeném vále a vykrájejte medvídky nebo jiné tvary.
  8. Pečte na 180°C asi 10-12 minut, dokud nejsou perníčky zlatavě hnědé.
  9. Nechte perníčky vychladnout a ozdobte podle fantazie.

Linecké cukroví

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • šťáva a kůra z 1 pomeranče
  • 50 g mletých mandlí

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, žloutek, citronovou a pomerančovou šťávu a kůru.
  2. Postupně přidávejte mouku a mleté mandle, dokud nedostanete hladké těsto.
  3. Těsto zabalte do plastové fólie a nechte ho vychladnout alespoň 30 minut.
  4. Rozválejte těsto na pomoučeném vále a vykrájejte různé tvary.
  5. Pečte na 180°C asi 10-12 minut, dokud nejsou linecké perníčky zlatavě hnědé.
  6. Nechte perníčky vychladnout a ozdobte podle fantazie.

Tyto recepty na vánoční cukroví vám přinesou radostné a chutné Vánoce!