Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami je lahodná a tradiční pokrm, který může být skvělým doplňkem vašeho svátečního stolu během Velikonoc. Zde je recept na přípravu této chutné nádivky:

Ingredience:

  • 500 g čerstvých kopřiv (mějte na paměti, že po vaření se jejich objem sníží)
  • 250 g jemného žitného nebo pšeničného chleba (například houskový nebo šlehačkový)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na dochucení: muškátový oříšek, majoránka, petrželka

Postup:

  1. Nejprve důkladně očistěte kopřivy. Odstraňte stonky a umyjte listy pod tekoucí vodou.

  2. Nakrájejte kopřivy na menší kousky a spařte je vroucí osolenou vodou asi 5 minut. Poté je sceďte a nechte vychladnout.

  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte v něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.

  4. Přidejte spařené kopřivy a míchejte asi 5-7 minut, dokud zcela nezměknou.

  5. V míse rozmíchejte vejce se smetanou a dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a dalšími kořenícími bylinkami podle chuti.

  6. V hrnci namočte chléb do vody a poté ho vymačkejte, aby nebyl moc mokrý. Nakrájejte ho na menší kousky.

  7. Smíchejte chléb s kopřivami a cibulí v pánvi a zalijte směsí se smetanou a vejci. Důkladně promíchejte.

  8. Nádivku dejte do vymazaného pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, nebo dokud neztvrdne a nezezlátne.

  9. Hotovou nádivku podávejte teplou jako přílohu k ostatním pokrmům na velikonočním stole.

Tato velikonoční nádivka s kopřivami je bohatá na chuť a přinese do vašeho svátečního menu zajímavou a tradiční variaci. Přejeme dobrou chuť a veselé Velikonoce!