Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Vepřová plec recepty

recept na přípravu vepřové plece:

Pečená Vepřová Plec s Bramborovým Pire

Ingredience:

Na maso:
  • 1,5 - 2 kg vepřové plece
  • 4 stroužky česneku, oloupané a rozmačkané
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Na bramborové pyré:
  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 50 g másla
  • 1/2 šálku mléka nebo smetany
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Příprava masa:
  1. Příprava marinády:

    • V malé misce smíchejte olivový olej, rozmačkaný česnek, mletý kmín, mletou sladkou papriku, oregano, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  2. Marinování masa:

    • Vepřovou plec důkladně osušte papírovým kuchyňským ručníkem.
    • Maso potřete marinádou ze všech stran. Pokud je to možné, nechte maso marinovat přes noc v lednici, ale pokud nemáte tolik času, dejte mu alespoň 1-2 hodiny marinovat při pokojové teplotě.
  3. Příprava a předehřev trouby:

    • Troubu předehřejte na 160 °C.
  4. Pečení:

    • Vepřovou plec vložte do pekáčku a zalijte trochou vody nebo vývaru.
    • Pečte v předehřáté troubě asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté. Občas obraťte a podlévejte šťávou z pekáčku.
Příprava bramborového pyré:
  1. Vaření brambor:

    • Brambory dejte do hrnce a zalijte studenou osolenou vodou.
    • Přiveďte k varu a vařte asi 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  2. Studené brambory rozmixujte:

    • Uvařené brambory sceďte a přesuňte zpět do hrnce.
    • Přidejte máslo a mléko nebo smetanu.
    • Rozmixujte brambory na hladké pyré pomocí mixéru nebo bramborového stěrače.
    • Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
Podávání:
  1. Nakrájení masa:

    • Pečenou vepřovou plec vyjměte z trouby a nechte ji 10-15 minut odpočinout před krájením.
  2. Podávání:

    • Vepřovou plec nakrájejte na plátky.
    • Servírujte s bramborovým pyré a případně s domácí omáčkou či zeleninovým salátem.

Tento recept na pečenou vepřovou plec s bramborovým pyré je výbornou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Užijte si šťavnaté a aromatické maso spolu s krémovým bramborovým pyré!